What now? 

Deze site is je leidraad voor het komende jaar. Alles wat je nodig hebt, staat op deze site. Nog niet alle onderdelen zijn actief maar dat gebeurt wanneer we daadwerkelijk met die onderdelen aan de slag gaan. Je kunt het beste eerst deze opsomming lezen voordat je daadwerkelijk gaat beginnen, dan wordt alles duidelijk. 

 

Je gaat dit jaar werken met met een online CKV - portfolio. Je hebt dus geen schrift of map nodig. Vrijwel alles wat je gaat doen komt uiteindelijk in dit portfolio terecht. Je maakt dit portfolio in wix. Wix is een gratis systeem waarbij je op een simpele manier websites kunt bouwen. Om te kunnen beginnen met CKV moet je dus eerst een Wix account maken. 

 

Als je de basis van een eigen wix-site hebt gemaakt ga je verder met het CPZ1. We starten en eindigen het schooljaar namelijk met een Cultureel Zelf Portret. 

 

Na het CZP1 start je met het eerste Onderzoek. We doen dit jaar 3 onderzoeken. Je kiest zelf de kunstdiscipline waarbinnen je dit onderzoek gaat doen en welk thema je precies gaat onderzoeken. Dit komt later aan bod binnen de lessen en ook op deze site.

 

Buiten de 3 onderzoeken en het CZP krijg je extra opdrachten die meetellen als MG (meet&greet, de zogenaamde culturele activiteiten). Dit kunnen praktische opdrachten waarin je bijvoorbeeld iets moet ontwerpen en er zijn ook kijk/luister-opdrachten binnen een online leeromgeving ("Kunstuithetvuistje") die je docent gaandeweg het schooljaar jou aanbieden.   Bij CKV is kunst actief meemaken het belangrijkst. En om kunst actief mee te maken heb je een onderzoekende houding nodig. Om een goede onderzoekende houding te kunnen aannemen, moet je vanuit verschillende invalshoeken naar kunst kunnen kijken. Daarom wordt er gewerkt met Dimensies. Klinkt nu nog ingewikkeld maar dit komt later ook nog allemaal aan bod. 

Kortom, in het begin is alles nog nieuw en klinkt het ingewikkeld al deze nieuwe informatie maar uiteindelijk wijst alles zich vanzelf. Succes.

2

1

3

4

5

6